skivakanties-zwitserland         

De nieuwste trend in het skiŽn

Op de pistes gaat het om opvallen. Je oefent je moves om de snelste en de beste skiŽr van de piste te zijn, je leert de nieuwste tricks om alle andere snowboarders te verbazen of je gaat voor de nieuwste outfit in een opvallende kleur maar passend bij het seizoen. Zeker in Zwitserland kom je voor de kwalitatieve pistes en iedereen probeert er zijn beste skibeentje voor te zetten. Ook elk jaar is er een nieuw soort materiaal of een andere variant van skiŽn hip. We hebben periodes gehad dat we de monoskiŽr frequent aantroffen of de short ski's zeer populair waren, maar komend winterseizoen is er een nieuwe trend in aantocht: Buggy rolliní ski's! Een gewaagde variant van Buggy rollin' skates en bedoeld voor de extreme skifans.

De geboorte van Buggy rollin'

Het begon allemaal bij Yves Blondeau, dit is de uitvinder van Buggy rolliní. Buggy rolliní is ontstaan door het idee van skates verder door te trekken en de beweging, door de verplaatsing van het zwaartepunt van het lichaam in de ruimte, naar een hoger niveau te brengen. Hij plaatste namelijk 31 wielen over het gehele lichaam en overdekte de rest van het lichaam met een strategisch geplaatst harnas. Met dit pak kan men zich voortbewegen door zichzelf in alle mogelijke bochten te wringen. Skates, schaatsen, skateboards, snowboards en ski's zijn altijd wel ergens familie van elkaar geweest en daarom is het ook niet vreemd dat een trend in de ene discipline overslaat naar de andere. Zo was al snel het eerste Buggy ski's pak geboren.

Buggy ski's

Buggy ski's bestaan ook uit een groot harnas met ski's op de onderbenen, voeten, buik, rug en handen. Zo kan men alle mogelijke bewegingen op de pisten maken en toch blijven door glijden. Het is niet voor amateurs bedoeld, men heeft genoeg ski-ervaring nodig en een goede conditie om het lichaam in evenwicht te houden wanneer men van positie verandert. SkiŽn kreeg vaak de kritiek dat het minder ruimte laat voor creatieve trucs dan snowboarding, maar dit vooroordeel ruimt Buggy ski's mooi uit de weg. Het is hťt ideale materiaal voor ervaren skiŽrs, die houden van hun bekende omgeving of streek maar toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Buggy rolliní in Zwitserland

En in Zwitserland zijn er veel streken waar je ervaren skiŽrs aantreft. Het is een van de hoogst gelegen gebieden en bezit een prima uitrusting. Zwitserland is het meest bekende skiland, waar iedereen ook op de nieuwste trend let. Dus als je naar deze hoogtes trekt zal dit nieuwe speeltje zeker in de smaak vallen. Zwisterland zou wel eens de ideale plaats kunnen zijn voor buggy ski's om zich verder te ontplooiien en aan bekendheid te winnen. We moeten alleen nog even wachten op de goedkeuring voor de piste, maar dit zou normaal gezien in orde moeten komen tegen het nieuwe skiseizoen in 2014. Met Buggy rollin' ski's heb je nieuwe redenen om je warme spullen bij elkaar te pakken en naar Zwisterland te rijden voor een wintersportvakantie. Maar vergeet ondanks deze nieuwe spannende trend niet voorzichtig te zijn op elk moment. Of je nu in een harnas met ski's zit of in de auto op de weg. Neem een kijkje op deze website voor goede snowtrac banden en voorzie jezelf van de juiste set, want de Zwisterse bergen zijn steile gladde hoogtes om te beklimmen.