skivakanties-zwitserland         

Welkom op skivakanties-zwitserland.nl

Sneeuw, zon, hooggelegen skigebieden en heerlijk eten: u vindt het allemaal in Zwitserland! Hier kunt u meer informatie over het land Zwitserland en haar wintersportmogelijkheden vinden.

Algemene informatie

Jaarlijks trekken ruim een miljoen Nederlanders voor een sneeuwvakantie de bergen in. Terwijl Zwitserland een wintersportland bij uitstek is, kiest minder dan 10 procent van de Nederlanders kiest voor wintersport in Zwitserland. Daarmee is het land een echt avontuurlijke bestemming! Hier geen platgetreden paden en Nederlandstalige menukaarten! Als u voor de wintersport naar Zwitserland gaat, zijn de mogelijkheden voor een onvergetelijke sneeuwvakantie bijna onbegrensd. Het land kent wel 200 plaatsen waar de wintersport in al zijn vormen kan worden beoefend. En overal kan van uitstekende voorzieningen gebruik worden gemaakt. Of u nu gezellig en knus of luxe en mondain zoekt, Zwitserland biedt het allemaal.

Traditioneel wintersportland
Als u zeker wilt zijn van een top-wintersport, zijn Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië een veilige en goede keus. Vele decennia al reizen wintersportliefhebbers naar deze alpenlanden om daar te genieten van de sneeuw, après-ski en het gemak van jaren aan ervaring in de toeristische sector.Sneeuw en sneeuwhoogtes
Zwitserland heeft een grote sneeuwzekerheid. Bijna elke piste heeft tegenwoordig sneeuwkanonnen die zorgen voor een alsnog besneeuwde helling als het met het weer even niet meezit.

Après-ski
Na het skiën kan er op en langs de pistes in sneeuwbars en restaurants volop van de après ski worden genoten. De après-ski in Zwitserland is minder uitbundig dan in Oostenrijk, maar de meeste dorpen hebben wel veel bars, pubs en discotheken waar het prima vertoeven is na een inspannende dag op de ski’s.Sfeer
Wintersport in Zwitserland heeft nog steeds een bijsmaak van 'duur' en 'elitair'. Toch is er sinds de komst van de euro geen structureel prijsverschil meer met bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk. Hoewel sommige mondaine wintersportdorpen de hele winter door bevolkt worden door de internationale jetset, is Zwitserland niet alleen voor miljonairs weggelegd.

Hooggelegen skigebieden
De belangrijkste Zwitserse skigebieden zijn het Berner-Oberland, letterlijk op hoog niveau met afdalingen die het uiterste uit de skiër en snowboarder halen, Wallis, een fantastische bergwereld met meer dan 50 toppen die de 4000 meter passeren en Graubünden, ook een prima plek om de vakantie door te brengen. Enkele populaire skigebieden zijn Les Quatre Vallées, Gstaad, Disentis en het spectaculaire gebied rond de Aletsch gletsjer.